Logo Vlietstra Schoonmaak Graag gedaan

Droogijsstralen

Wilt u apparatuur schoonmaken, maar mag dat niet met water? Of wilt u (complexe) oppervlakken reinigen zonder het oppervlak te beschadigen? Dan biedt droogijsstralen uitkomst. Onze specialisten helpen u graag met deze bijzondere techniek.

Techniek zonder water

De naam zegt het al: droogijsstralen doen wij met droogijs, de vaste vorm van CO2. Een kenmerkende eigenschap van CO2 is dat het van ijs overgaat in gas. Dit houdt in dat er tijdens het stralen geen vocht vrijkomt. Droogijsstralen is hierdoor ideaal voor locaties waar niet gereinigd kan of mag worden met water, bijvoorbeeld schakelkasten of elektrische componenten.

Reinigen volgens 3 principes

Het reinigen met droogijs werkt volgens 3 principes. Ten eerste het grote temperatuurverschil. Droogijs heeft een temperatuur van -78° C. Dit creëert een schokeffect op de vervuiling. Ten tweede wordt het ijs met een bepaalde druk op de vervuiling gestraald en ten derde gaat het ijs direct bij indringen in de vervuiling over in gas, wat in principe een mini-explosie teweegbrengt.

Milieuvriendelijke methode

Het grote voordeel van droogijsstralen is dat het zeer milieuvriendelijk is en er geen water of chemische reinigingsmiddelen aan te pas komen. Hierdoor ontstaan er geen giftige of schadelijke dampen die een gevaar voor medewerkers kunnen zijn

Eenvoudig af te voeren

Vervuiling dat zich moeilijk laat verwijderen of zich bevindt op apparatuur dat niet vochtbestendig is, kan met behulp van deze techniek perfect gereinigd worden. Het enige wat er na de reiniging overblijft, is de vervuiling die er is afgestraald. Het verwijderde vuil valt op de grond en kan worden weggeveegd. Alleen het vuil hoeft nog te worden afgevoerd. Wanneer er daarentegen chemicaliën en oplosmiddelen worden gebruikt, blijft er giftig afval achter, dat tegen hoge kosten moet worden afgevoerd.

Vlietstra in actie

In dit artikel kunt u foto’s zien over en proef die we gedaan hebben voor een opdrachtgever. De verweerde balken zijn gestraald om ze weer bruikbaar te maken.

Specialisatie

Een aantal van onze medewerkers hebben het droogijsstralen als specialisatie, en zijn hier volledig voor opgeleid. Zij beschikken naast hun VCA diploma ook nog over diverse vakdiploma’s.

Meer weten over droogijsstralen? Wij geven u graag vrijblijvend advies. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.

Onze sectoren

Iedere sector vraagt om een andere aanpak. De schoonmaak in de industriële sector is niet te vergelijken met schoonmaak in het onderwijs. Daarom bekijken wij per sector uw wensen en vertalen wij uw behoeftes naar een plan op maat.

Industrie

Reiniging in de industriële sector vergt een bijzondere aanpak. De schoonmaak dient op een grondige wijze plaats te vinden. Hier is een vakkundig team voor nodig. De vakkundige en ervaren van specialisten van Vlietstra helpen hier graag bij.

Sportcomplex

Wij helpen u bij de schoonmaak van sportzalen, kleedkamers en zwembaden. Zo kunt u bezoekers met een gerust hart laten sporten in een hygiënische omgeving.

Woningbouwvereniging

Vlietstra ontzorgt u graag in de schoonmaak van trappenhuizen, portieken en de gemeenschappelijke entree. Dit doen wij met oog voor detail.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?