Logo Novon

Droogijsstralen

Wil je apparatuur schoonmaken, maar mag dat niet met water? Of wil je (complexe) oppervlakken reinigen zonder het oppervlak te beschadigen? Dan is droogijsstralen een goede oplossing. Onze ervaren specialisten helpen je graag bij deze bijzondere techniek.

Wat is droogijsstralen?

Droogijsstralen is een milieuvriendelijke manier om vuil, stof en verf te verwijderen van bijna elk soort oppervlak. Het werk door kleine droogijskorrels te spuiten op het oppervlak dat gereinigd moet worden. De kracht van de droogijsstralen zorgt ervoor dat het vuil en stof wordt losgeweekt, zonder het oppervlak te beschadigen.

Reinigen zonder water

Droogijsstralen doen we met droogijs, de vaste vorm van CO2. Een kenmerkende eigenschap van CO2 is dat het van ijs overgaat in gas. Dit houdt in dat er tijdens het stralen geen vocht vrijkomt. Droogijsstralen is hierdoor ideaal voor locaties waar niet gereinigd kan of mag worden met water.

Milieuvriendelijke methode

Een ander voordeel van droogijsstralen is dat het zeer milieuvriendelijk is en er geen water of chemische reinigingsmiddelen aan te pas komen. Hierdoor komen er geen giftige of schadelijke dampen vrij.

Eenvoudig af te voeren

Wanneer bij het reinigen chemicaliën en oplosmiddelen worden gebruikt, blijft er giftig afval achter, dat tegen hoge kosten moet worden afgevoerd. Het enige wat er na droogijsstralen overblijft, is de vervuiling die er is afgestraald. Het verwijderde vuil valt op de grond en kan worden weggeveegd. Alleen het vuil hoeft nog te worden afgevoerd.

In het kort

Droogijsstralen biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere reinigingsmethoden:

  • Geen schade aan het oppervlak waarop het wordt toegepast
  • Ideaal voor locaties waar niet gereinigd kan of mag worden met water
  • Effectief & milieuvriendelijk
  • Eenvoudig af te voeren

Droogijsstralen in beeld

In dit artikel brengen we droogsijsstralen bij een van onze opdrachtgevers in beeld. De verweerde balken zijn gestraald om ze weer bruikbaar te maken.

Meer weten over het reinigen met droogijs? Wij geven je graag advies. Onze specialisten hebben vele jaren ervaring in de toepassing van droogijsstralen. Je kunt eenvoudig contact met ons opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.

Onze sectoren

Iedere sector vraagt om een andere aanpak. De schoonmaak in de industriële sector is niet te vergelijken met schoonmaak in het onderwijs. Daarom bekijken wij per sector jullie wensen en vertalen wij deze behoeftes naar een plan op maat.

Industrie

Reiniging in de industriële sector vergt een bijzondere aanpak. De schoonmaak dient op een grondige wijze plaats te vinden. Hier is een vakkundig team voor nodig. De vakkundige en ervaren van specialisten van Vlietstra helpen hier graag bij.

Sportcomplex

Wij helpen je bij de schoonmaak van sportzalen, kleedkamers en zwembaden. Zo kun je bezoekers met een gerust hart laten sporten in een hygiënische omgeving.

Woningbouwvereniging

Vlietstra ontzorgt je graag in de schoonmaak van trappenhuizen, portieken en de gemeenschappelijke entree. Dit doen wij met oog voor detail.

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?