Logo Novon

Windturbinereiniging

Een veelvoorkomend probleem bij windturbines is olievervuiling. Om milieuschade te voorkomen is het reinigen van vervuilde windturbines noodzakelijk. Dit vraagt om specialisme, kennis en precisie. De specialisten van Vlietstra ondersteunen je graag bij windturbinereiniging.

Windturbinereiniging

Een windturbine wordt aan veel verschillende weeromstandigheden blootgesteld. Hierdoor ontstaat aanslag en vervuiling, bijvoorbeeld olieresten of vet. Deze vervuiling is niet alleen slecht voor het milieu, het rendement van een vervuilde windturbine is ook nog eens aanzienlijk lager dan een schone machine. Periodieke reiniging van een windturbine is dan ook aan te raden.

Een ervaren partner

Al een aantal jaren reinigen wij de binnen- en buitenzijde van windturbines op locaties door heel Nederland en België. Wij hebben ons ontwikkeld tot een professionele en betrouwbare partner voor een van werelds grootste leveranciers van windturbines.

Speciale trailer

Voor de reiniging van windmolens maken onze specialisten gebruik van verschillende technieken. Wij hebben hiervoor een speciale trailer ingericht. Deze trailer is uitgerust met hogedrukapparatuur met lucht gestuurde drukverdelers (vanwege de grote hoogte van reiniging). Daarnaast beschikken wij over apparatuur voor droogijsstralen. Deze techniek wordt gebruikt voor het reinigen van koelradiatoren die in de nabijheid staan van elektronica, waardoor reiniging met water niet mogelijk is. De trailer heeft een eigen stroomvoorziening en aparte tanks voor zowel schoon als vuil water.

Focus op duurzaamheid

Het afvalwater dat vrijkomt tijdens de werkzaamheden wordt door onze specialisten in een aparte vuilwatertank opgevangen en afgevoerd via de officiële weg, conform onze procedures, ISO 9001 en ISO 14001 certificering.

Veiligheid voorop

Onze organisatie is VCA gecertificeerd en onze medewerkers zijn zowel intern als extern opgeleid om op extreme hoogtes te werken. Naast het VCA diploma beschikken zij tevens over een specifieke veiligheidsopleiding voor het werken aan windturbines, een BHV diploma en diverse vakdiploma’s.

Wil je meer weten over windturbinereiniging? Informeer gerust naar de mogelijkheden. Vul dan even het onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Onze sectoren

Iedere sector vraagt om een andere aanpak. De schoonmaak in de industriële sector is niet te vergelijken met schoonmaak in het onderwijs. Daarom bekijken wij per sector je wensen en vertalen wij jouw behoeftes naar een plan op maat.

Industrie

Reiniging in de industriële sector vergt een bijzondere aanpak. De schoonmaak dient op een grondige wijze plaats te vinden. Hier is een vakkundig team voor nodig. De vakkundige en ervaren van specialisten van Vlietstra helpen hier graag bij.

Recreatie en cultuur

Een schone omgeving is erg belangrijk voor een goede eerste indruk van gasten. Met onze schoonmaakdiensten dragen wij graag bij aan de ultieme Warm Welkom ervaring.

(semi-) Overheid

De medewerkers van Vlietstra beschikken over de benodigde kennis en ervaring om jou te ontzorgen in de schoonmaak van je (semi)-overheidsgebouw.

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?