Logo Novon Graag gedaan

Zonnepanelen reiniging

Vervuiling als vogelpoep of bladeren zorgt ervoor dat zonnepanelen minder energie opwekken. Vlietstra kan u ondersteunen bij het periodieke onderhoud en reiniging van zonnepanelen, zodat u weer het maximale rendement uit uw zonnepanelen behaald.

Vervuiling zonnepanelen

Niet alleen uw ramen worden vies van zand, stof, bladeren, sneeuw en vogelpoep. Ook uw zonnepanelen worden bedekt met dit vuil. Een zonnepaneel werkt door zoveel mogelijk licht naar de zonnecellen te brengen. Als zonnepanelen vuil zijn, komt er minder zonlicht bij de zonnecellen. Het systeem blijft werken, maar het levert minder zonne-energie op. Het gevolg van vervuiling van de zonnepanelen is dat ze minder goed stroom opwekken. Omdat een flinke regenbui niet altijd genoeg om de panelen schoon te houden, bevelen wij periodiek onderhoud en reiniging van zonnepanelen aan. Alleen zo blijft u een maximaal rendement behalen.

Deskundig advies zonnepanelen reinigen

Onze specialisten geven advies over de frequentie van het onderhoud. In zanderige gebieden of in het geval van een droge zomer is het verstandig om de panelen vaker te laten reinigen. Daarnaast adviseren de specialisten van Vlietstra over de beste uitvoerperiode. Zo is het handig om de zonnepanelen schoon te maken voordat de zon echt gaat schijnen. De beste tijd is dus aan het begin van de lente. Mei, juni en juli leveren namelijk de meeste zonuren.

Optimale ondersteuning

Vlietstra kan u ondersteunen bij de zonnepanelen reiniging op uw locatie(s). Onze specialisten kunnen daarnaast bijdragen aan het periodiek onderhoud van de panelen binnen uw schoonmaak contract (frequenties op basis van locatie en omstandigheden) en periodieke controle op de staat van de panelen. Bij de schoonmaak houden de specialisten altijd rekening met veilige en goede werkomstandigheden. Zonnepanelen zijn bijvoorbeeld erg gevoelig voor het gebruik van een hogedrukreiniger of bijtende schoonmaakmiddelen. Deze kunnen het glas beschadigen of zorgen voor water tussen de zonnecellen en het glas. Onze specialisten beschikken over de kennis, middelen en materialen om het reinigen van zonnepanelen op een juiste en milieuvriendelijke manier uit te voeren.

Op zoek naar ondersteuning bij de reiniging van de zonnepanelen voor uw bedrijf? Dan kunt u direct contact met ons opnemen door onderstaande formulier in te vullen. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een persoonlijk gesprek.

Onze sectoren

Iedere sector vraagt om een andere aanpak. De schoonmaak in de industriële sector is niet te vergelijken met schoonmaak in het onderwijs. Daarom bekijken wij per sector uw wensen en vertalen wij uw behoeftes naar een plan op maat.

Kantoorschoonmaak

In een kantooromgeving worden huidige en potentiële klanten ontvangen. Uw kantoorpand is eigenlijk een soort visitekaartje van uw organisatie. Het team van Vlietstra draagt graag bij aan dit visitekaartje.

(semi-) Overheid

De medewerkers van Vlietstra beschikken over de benodigde kennis en ervaring om u te ontzorgen in de schoonmaak van uw (semi)-overheidsgebouw.

Woningbouwvereniging

Vlietstra ontzorgt u, met oog voor detail, graag in de schoonmaak van trappenhuizen, portieken en de gemeenschappelijke entree. Alles om uw bewoners een zo prettig mogelijke woonervaring te bezorgen.

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?