Logo Novon

Glasbewassing

Ramen lappen. Het klinkt eenvoudig, maar glasbewassing is in de praktijk een vak apart. Vaak geldt: hoe groter het pand, hoe complexer de situatie. Met ons team van gediplomeerde glazenwassers werken wij op hoog niveau. Wij beschikken over de geschikte materialen, kennis en kunde voor elke klus.

Traditionele glasbewassing

Bij de traditionele bewassing wassen onze gecertificeerde specialisten je raam met behulp van een ladder of hoogwerker. Wij hebben de beschikking over een breed pakket aan hoogwerkersystemen, voor binnen en buiten. Bij het hoogwerkersysteem worden onze glazenwassers in een bak naar het raam gebracht wordt. Veiligheid staat hier altijd centraal. Bij de start van de uitvoering is er vanuit Vlietstra altijd gecertificeerd toezicht aanwezig voor het positioneren van de hoogwerker ter voorkoming van ongevallen, schade of overlast. Onze specialisten wassen jouw ramen en reinigen de directe omlijstingen en kozijnen. Ook het reinigen van zonweringen is voor Vlietstra geen probleem!

Glasbewassing met het Tuckerpole systeem

Met het Tuckerpole systeem wassen onze specialisten vanaf de grond tot wel 13,5 meter hoog glas. Het Tuckerpole systeem bestaat uit een telescoopsteel met een wasborstel en een aanhanger met een haspel met een waterslang (100 meter), een tank met gedemineraliseerd (puur) water en een pomp. Het gedemineraliseerde water wordt door de waterslang naar de borstel gepompt. Door het glasoppervlak te borstelen met het water lossen vervolgens alle mogelijke vervuilingen op en blijft een streeploos, schoon oppervlak achter. Door het enorm reinigende vermogen van het gedemineraliseerde water kunnen alle oppervlakten gereinigd worden. Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van chemie is de methode niet milieubelastend.

Veiligheid en duurzaamheid voorop

Het waarborgen van de milieuaspecten is geborgd binnen ons ISO gecertificeerde kwaliteit- en milieumanagementsysteem gebaseerd op ISO 9001, 14001 en VCA. Vooraf voeren wij altijd een Risico-inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uit. Door risico’s in kaart te brengen en maatregelen te treffen kunnen wij je een veilige en efficiënte uitvoering garanderen. Hiermee worden ongevallen en gezondheidsklachten voorkomen.

Vlietstra denkt met u mee

Onze specialisten ontzorgen je voor en tijdens de glasbewassing. Wij lopen altijd een signaleringsronde. De doelstelling van deze signaleringsronde is het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van de hoogwerker in samenwerking met andere toeleveranciers of werkzaamheden. Hierbij kan gedacht worden aan onderhoud aan brand- en rookmelders, sprinklerinstallaties, het vervangen van kapotte lampen of het verhelpen van lekkages. Bij het uitvoeren van de glasbewassing merken onze specialisten vaak gebreken op. Hierbij kun je denken aan kapotte lampen, afbladderende verf, vervuilde rooster van bijvoorbeeld airco’s en verstopte dakgoten. Wij trainen onze specialisten om hier oog voor detail te hebben en proactief te handelen.

Onze sectoren

Iedere sector vraagt om een andere aanpak. De schoonmaak in de industriële sector is niet te vergelijken met schoonmaak in het onderwijs. Daarom bekijken wij per sector jullie wensen en vertalen wij deze behoeftes naar een plan op maat.

Onderwijs

Bij Vlietstra begrijpen we dat je bezoekers in een stralende school wilt ontvangen. Daarom ondersteunen wij je bij de schoonmaak van elke onderwijslocatie, van kleuterschool tot universiteit.

Kantoorschoonmaak

Een schoon en opgeruimd kantoor draagt bij aan een professionele uitstraling van je onderneming. Dat deze schoonmaak grondig wordt uitgevoerd is erg belangrijk.

Detailhandel

In een winkel wil je klanten ontvangen in een schone ruimte. Bij Vlietstra begrijpen we het belang van een goede schoonmaak voor het vertrouwen van je klanten.

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?