Logo Novon

Organisatie

Specialistische en reguliere schoonmaak in professionele werk- en leefomgevingen uit laten voeren? Geen probleem! Vlietstra startte in 1923 met schoorsteenvegen en glasbewassing. In de loop van de tijd werden er meer specialistische werkzaamheden aan het dienstenpakket toegevoegd. Zo groeide Vlietstra in de loop der jaren uit tot allround schoonmaakbedrijf. Begin 2016 is Vlietstra overgenomen door Novon Schoonmaak. Nu verzorgen meer dan 2.000 schoonmaakprofessionals de schoonmaakwerkzaamheden en specialistische reiniging voor onze klanten in diverse sectoren in Noordoost-Nederland. Dit doen zij vanuit onze vestigingen in Leeuwarden, Groningen, Zwolle en Enter.

Missie en visie

Vlietstra hanteert een degelijke no-nonsense aanpak die perfect past bij de nuchterheid en betrouwbaarheid van het noordelijke bedrijfsleven Een krachtig uitgangspunt, aangezien we al bijna een eeuw bestaan.

Vlietstra focust op kwaliteit. Onze mensen werken in prettige omstandigheden, volgen trainingen en worden goed begeleid. Zo kunnen ze hun werk optimaal uitvoeren. En geniet jij van een schoon en representatief resultaat, zonder dat je ergens omkijken naar hebt. Onze visie luidt:

“Koploper in schoon met aandacht en zorg voor mensen en door mensen. Wij geven richting aan de snel veranderende wereld door nieuwe duurzame dienstverleningsconcepten voor mens en werk”

Geschiedenis

Voor het verhaal van Vlietstra gaan we terug naar 1923. In dat jaar werd Vlietstra opgericht als eenmanszaak, met de diensten schoorsteenvegen en glasbewassing. Al snel worden er meer specialistische werkzaamheden aan het dienstenpakket toegevoegd. In 2016 werd Vlietstra overgenomen door Novon Schoonmaak. Onder het motto “twee merken, samen sterker” is het goede van Vlietstra (de kennis en kunde binnen de specialistische reiniging), behouden en zijn de voordelen van Novon toegevoegd. Een win-win voor beide organisaties. In 2019 heeft Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland, een stap terug gedaan in het bedrijf. De dagelijkse leiding is sindsdien in handen van algemeen directeur Elbert Jan Hesse. 

Overname Vlietstra

100 jaar Vlietstra

Vlietstra bestaat bijna 100 jaar. Tijd om even stil te staan bij de bijzondere gebeurtenissen die deze eeuw de revue zijn gepasseerd.

Olieramp

In 1979 lag het gehele dorp Schoonebeek onder een laagje olie, als gevolg van het knappen van een afsluiter van een jaknikker. Vlietstra heeft samen met diverse andere bedrijven het gehele dorp, van daken tot bestrating, gereinigd.

Staatsbegrafenissen

Vlietstra is in 1998 door de Rijksgebouwendienst gevraagd voor een mogelijke klus. Dit betrof de nieuwe kerk in Delft. De kerk werd op dat moment gerenoveerd en moest bij een eventueel overlijden van een lid van het koninklijk huis binnen 24 uur schoongemaakt worden. Na een aantal gesprekken en een test is Vlietstra hiervoor geselecteerd. Daarna is ons gevraagd of we wilden meedenken in het ontwikkelen van een nieuw draaiboek voor de bijzettingen in de kerk. Vanuit die projectgroep kregen we steeds meer taken toebedeeld, en vervolgens de vraag gekregen om de coördinatie te doen van alle werkzaamheden die nodig waren om de kerk in de staat te brengen die nodig was voor het uitvoeren van een staatsbegrafenis en bijzetting van een lid van de koninklijke familie in de grafkelder van de nieuwe kerk.

De uitvoering van deze taken heeft tot volle tevredenheid van de Rijksgebouwendienst en het koninklijk huis plaatsgevonden tijdens de bijzettingen van Prins Claus, Prinses Juliana, en Prins Bernhard.

Over Vlietstra

Specialistische en reguliere schoonmaak in professionele werk- en leefomgevingen uit laten voeren? Geen probleem! Met meer dan 2.000 schoonmaakprofessionals verzorgen wij de schoonmaakwerkzaamheden en specialistische reiniging voor onze klanten in diverse sectoren in Noordoost-Nederland.

Referenties

Vlietstra werkt samen met klanten in uiteenlopende sectoren. In onze referenties lees je de verhalen over deze samenwerkingen. Wij stellen je graag voor aan onze klanten.

Duurzaam en sociaal ondernemen

Aandacht voor het milieu, een goede samenwerking op de lange termijn en prettige werkomstandigheden voor onze medewerkers. Het onderwerp duurzaamheid komt bij Vlietstra overal in terug.

Nieuws

Blijf op de hoogte over Vlietstra, het nieuws uit de schoonmaakbranche en de regio en over thema's als duurzaamheid, kwaliteit en sociaal ondernemen.

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?