Logo Novon

Vloerreiniging en vloeronderhoud

Een vloer krijgt dagelijks veel te verduren. Door een goed onderhoud en regelmatige vloerreiniging wordt de levensduur van een vloer verlengt. Voor een optimaal resultaat vereist elk type vloer een andere behandeling. Vlietstra maakt daarom altijd een onderhoudsplan op maat.

Vloerreiniging voor elk type vloer

Voor elk type vloerafwerking hanteert Vlietstra een passende manier van schoonmaken. Onze specialisten zijn gespecialiseerd in professioneel onderhoud en reiniging van (natuur)stenen, linoleum en marmoleum, houten, PVC vloeren en tapijt.

Natuursteen reinigen

De natuurlijke glans van jouw natuurstenen vloer weer herstellen? Dat kan. Vlietstra maakt je natuursteen schoon met verschillende reinigingsmethoden. Tijdens een van de methodieken wordt speciale apparatuur ingezet. Met deze apparatuur brengen de specialisten een poederlaag aan en wordt de vloer licht geschuurd. Eventuele onregelmatigheden (gaatjes) worden hierbij gevuld. De structuur van de natuursteen wordt hiermee geopend en kleine krasjes worden hersteld. Het resultaat is een schone, glanzende vloer.

Marmoleum of linoleum vloerreiniging

Voor de levensduur en kwaliteit van een marmoleum of linoleum vloer is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Onze specialisten kunnen marmoleum of linoleum vloeren op allerlei manieren conserveren. Wanneer een vloer in erg slechte staat verkeerd, dan is het mogelijk om een vloer volledig te strippen. Hierbij worden alle eerder aangebrachte waslagen van de vloer verwijderd. Daarna worden één of twee nieuwe waslagen aangebracht. Ook is het mogelijk om slijtage aan de vloer te verhelpen door deze te sprayen. Door middel van sprayen krijgt de vloer een nieuwe dunne beschermlaag. Wij gaan graag met je in gesprek over de verschillende methoden, om samen de juiste behandeling te bepalen.

I-WAX

Sinds enkele jaren hebben wij bij veel opdrachtgevers de oude methode voor onderhoud van linoleum of marmoleum vloeren ingeruild voor de I-WAX vloermethodiek. Met I-WAX blijft de kwaliteit van de vloer, in vergelijking met de traditionele methode, het gehele jaar op hoog niveau. I-WAX is een speciale was die tijdens de dagelijkse schoonmaak in meerdere lagen wordt aangebracht. Hierdoor is het jaarlijks verwijderen en aanbrengen van een waslaag niet meer nodig. In plaats van de traditionele was wordt er I-WAX op de vloeren gebruikt. I-WAX heeft het Nordic Ecolabel, wat garandeert dat schoonmaakmiddelen geen schadelijke stoffen bevatten. Zo bespaar je met I-WAX tijd, geld en het milieu.

Tapijt reinigen

Tijdens de dagelijkse kantoorschoonmaak staat het stofzuigen van het tapijt bovenaan het lijstje van de schoonmaakmedewerker. Hiermee wordt “zichtbaar vuil” weggehaald. Wat veel mensen alleen niet weten is dat het “onzichtbare vuil” wel blijft zitten. Daarom is het belangrijk om je tapijt eens in de twee jaar ook onder handen te nemen met een grondige reiniging. Dit doen onze specialisten door middel van de sproei-extractie-methode. Dit houdt in dat je tapijt gereinigd wordt door middel van heet water, gecombineerd met een enorme zuigkracht. Onder hoge druk wordt heet water met een biologisch afbreekbare reinigingsvloeistof op tapijt of meubelbekleding ingespoten. Hierdoor komt zichtbaar en onzichtbare vuil los, dit wordt vervolgens op een krachtige manier vacuüm afgezogen. Hiermee kunnen wij zowel tapijt als stoffen meubels reinigen.

Scala aan mogelijkheden

Onze specialisten kunnen je bijstaan bij reiniging en onderhoud van PVC, linoleum, marmoleum, beton, (natuur)stenen en houten vloeren. We kijken graag welke aanpak het best bij jouw situatie past en maken je vloer weer als nieuw!

Wil jij je vloer weer stralend voor de dag laten komen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Onze sectoren

Iedere sector vraagt om een andere aanpak. De schoonmaak in de industriële sector is niet te vergelijken met schoonmaak in het onderwijs. Daarom bekijken wij per sector je wensen en vertalen wij jouw behoeftes naar een plan op maat.

Onderwijs

Bij Vlietstra begrijpen we dat je bezoekers in een stralende school wilt ontvangen. Daarom ondersteunen wij jou bij de schoonmaak van je onderwijslocatie, van kleuterschool tot universiteit.

Detailhandel

In een winkel wil je klanten ontvangen in een schone ruimte. Bij Vlietstra begrijpen we het belang van een goede schoonmaak voor het vertrouwen van je klanten.

Sportcomplex

Wij helpen jou bij de schoonmaak van sportzalen, kleedkamers en zwembaden. Zo kun je bezoekers met een gerust hart laten sporten in een hygiënische omgeving.

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?