Logo Novon

Duurzaam en sociaal ondernemen

Aandacht voor het milieu, een goede samenwerking op de lange termijn en prettige werkomstandigheden voor onze medewerkers. Het onderwerp duurzaamheid komt bij Vlietstra overal in terug. Door op alle fronten in duurzaamheid te investeren, ben jij verzekerd van een professionele werkwijze.

Duurzame middelen en materialen

We gebruiken milieuvriendelijke reinigingsmiddelen die veilig zijn voor mens en omgeving. Daarnaast rijden we in zuinige bedrijfswagens en plannen we onze ritten efficiënt. Een greep uit onze duurzame middelen en materialen:

Microvezeltechniek
Voor de dagelijkse schoonmaak maken wij gebruik van de microvezelmethodiek. De inzet van microvezeldoeken minimaliseert het gebruik van reinigingsmiddelen. Je kunt oppervlakten in één handeling reinigen, zonder vuil achter te laten of te verplaatsen naar een nieuw oppervlak. Microvezel hoeft daarnaast niet uitgespoeld te worden en dus ook niet uitgewrongen te worden. Hierdoor zorgt de inzet van microvezelmethodiek voor minder belasting op de polsen.

Ecolabel
Voor de afname van duurzame schoonmaakmiddelen en –materialen zijn we een samenwerking aangegaan met Groveko, omdat dit bedrijf alleen middelen levert welke voorzien zijn van het Nordic Ecolabel. Dit milieukeurmerk garandeert dat de schoonmaakmiddelen geen schadelijke stoffen bevatten.

Kärcher
Onze leverancier voor onder andere stofzuigers en schrobzuigmachines is Kärcher. Kärcher garandeert dat de machines na de levensduur voor 95% worden hergebruikt. Zo dragen wij samen met Kärcher bij aan een circulaire economie.

Hergebruik water
Bij de glasbewassing vangen we het afvalwater in grote jerrycans op, waarna we dit afvalwater op duurzame wijze op ons hoofdkantoor filteren en omzetten naar gedemineraliseerd water. Dit water hergebruiken we voor schrobwerkzaamheden. Door het hergebruik besparen we momenteel ruim 10.000 liter water en door onze duurzame maatregelen wordt dit getal ieder jaar hoger.

Duurzaamheidsrapport

Eens per twee jaar stellen wij een duurzaamheidsverslag op waarin uiteen gezet wordt hoe wij gepresteerd hebben op onze algemene duurzaamheidsdoelen (gebaseerd op de SDG’s van de VN). Daarnaast bespreken we de doelen voor de volgende jaren. Het meest actuele duurzaamheidsrapport kun je hier downloaden.

Duurzaam personeelsbeleid

Wij geloven in lokale aansturing van lokale medewerkers. De kracht van een goede samenwerking zit voor ons in heldere communicatie. Daarom blijven onze lijnen kort en voelen onze medewerkers zich betrokken. Zo leveren wij als team toegevoegde waarde op datgene waar het om gaat: het schoonmaakonderhoud.

We voorzien onze schoonmakers niet alleen van passende schoonmaakmiddelen en -materialen, we coachen en begeleiden hen ook op het gebied van veiligheid, educatie, gezondheid, persoonlijk welbehagen en duurzame inzetbaarheid. Door onze focus op aandacht en begeleiding op onze medewerkers, voelen zij zich betrokken en gehoord.

Social return

Vlietstra geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een steun in de rug om terug te keren naar de arbeidsmarkt. Bij veel van onze opdrachtgevers geven wij met mensen met een social return indicatie een kans. Bij sommige opdrachtgevers zetten wij zelfs alleen maar mensen met een social return indicatie in. Wij zijn hiertoe in staat door open hiring (een baan zonder sollicitatiegesprek), eigen jobcoaches (gespecialiseerd in re-integratie) en nauwe relaties met regionale re-integratiepartners, werk-leerbedrijven en gemeentes.

Open hiring

Wij willen als schoonmaakbedrijf mensen die zich in een maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden graag een kans geven. Daarom hoef je bij ons niet te solliciteren met een brief en een CV. Bij ons bepaal je zelf of je geschikt bent voor een vacature!

Over Vlietstra

Specialistische en reguliere schoonmaak in professionele werk- en leefomgevingen uit laten voeren? Geen probleem! Met meer dan 2.000 schoonmaakprofessionals verzorgen wij de schoonmaakwerkzaamheden en specialistische reiniging voor onze klanten in diverse sectoren in Noordoost-Nederland.

Referenties

Vlietstra werkt samen met klanten in uiteenlopende sectoren. In onze referenties lees je de verhalen over deze samenwerkingen. Wij stellen je graag voor aan onze klanten.

Duurzaam en sociaal ondernemen

Aandacht voor het milieu, een goede samenwerking op de lange termijn en prettige werkomstandigheden voor onze medewerkers. Het onderwerp duurzaamheid komt bij Vlietstra overal in terug.

Nieuws

Blijf op de hoogte over Vlietstra, het nieuws uit de schoonmaakbranche en de regio en over thema's als duurzaamheid, kwaliteit en sociaal ondernemen.

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?