Logo Novon

Schoonmaak kinderopvang

Doordat kinderen volop in beweging zijn is het risico op overdracht van ziektes in een kinderdagverblijf, crèche, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang groot. Regelmatige schoonmaak in de kinderdagopvang is essentieel voor een gezonde en hygiënische omgeving.

Het belang van hygiëne

In ruimtes waar kinderen veel samen spelen kunnen ziektekiemen zich razendsnel verspreiden. Omdat kinderen over het algemeen meer kans hebben om ziek te worden, is goede hygiëne in een kinderopvang erg belangrijk. Het RIVM heeft daarom richtlijnen voor het schoonmaken van kinderopvang (peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang) opgesteld. In deze richtlijnen staan landelijke normen voor schoonmaak en hygiëne centraal. Het doel van richtlijnen is dat het personeel in een kinderverblijf op een hygiënische en verantwoorde manier de werkzaamheden kan uitvoeren. Wij zorgen dat de richtlijnen van het RIVM te allen tijde worden nageleefd door vaste, betrouwbare schoonmakers.

Opgroeien in een veilige omgeving

Een schone en hygiënische omgeving is niet alleen belangrijk voor kinderen en medewerkers. Een kinderverblijf dat dagelijks wordt schoongemaakt wekt ook vertrouwen bij ouders en verzorgers. Met een schone en hygiënische omgeving worden zij gerustgesteld dat hun kinderen worden opgevangen in een veilige omgeving.

Focus op duurzaamheid

Als duurzame speler in de markt bezitten wij over ISO 14001 en ISO 26001. Daarnaast kiezen we waar mogelijk voor aanvullende maatregelen die bijdragen aan een beter milieu. Op de werkvloer gebruiken we alleen duurzame schoonmaakmiddelen met het Nordic Ecolabel, EU Ecolabel en Cleanright. Het Nordic Ecolabel is een milieukeurmerk dat garandeert dat de schoonmaakmiddelen geen schadelijke stoffen bevatten, niet giftig zijn voor waterorganismen en minstens zo goed schoonmaken als vergelijkbare producten die wel schadelijke stoffen bevatten.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kinderdagverblijf? Je kunt eenvoudig contact met ons opnemen door het onderstaande formulier in te vullen. Op basis van een gesprek adviseren wij welke schoonmaakoplossingen er het beste bij jouw locatie passen.

Onze diensten

Of het nu gaat om glasbewassing, vloeronderhoud of kantoorschoonmaak, bij elk vraagstuk heb je te maken met wensen, eisen en budgetten. Het is de kunst om die elementen naar één oplossing te vertalen. Door deskundige mensen te combineren met het juiste materiaal, komen de specialisten van Vlietstra tot een concreet en effectief plan. Vlietstra schoonmaak, geen probleem!

Dagelijkse schoonmaak

Stofzuigen, de koffieautomaat bijvullen en bureaus afnemen, deze klusjes kosten meer tijd dan je denkt. Met hulp van Vlietstra weet je zeker dat je elke dag fris en opgeruimd van start gaat.

Gevelreiniging

Groene aanslag, algen of graffiti maken je pand er niet mooier op. Zonde, bezoekers en gebouwgebruikers zien de buitenzijde van een locatie namelijk als eerst. Vlietstra verzorgt de gevelreiniging van je pand, bijvoorbeeld in combinatie met glasbewassing, voor je.

Glasbewassing

Ramen lappen. Vaak geldt: hoe groter het pand, hoe complexer de situatie. Met ons team van gediplomeerde glazenwassers werken wij op hoog niveau.

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?