Logo Novon

Schoonmaak in de zorg

In zorginstellingen is hygiëne van groot belang. Goede hygiëne draagt namelijk bij aan het voorkomen van ziektes. Regelmatige schoonmaak in de gezondheidszorg is essentieel om het welzijn en de gezondheid van cliënten, bewoners, patiënten en medewerkers te waarborgen.

Schoonmaken in zorginstellingen

In een verpleeghuis, verzorgingstehuis of woongroep verblijven patiënten vaak voor een lange tijd. De patiënten op deze locaties zijn veelal kwetsbaar en vatbaar voor allerlei ziektes. Vervuilde ruimtes leiden al snel tot klachten. Daarom is regelmatige schoonmaak erg belangrijk. Bij Vlietstra hebben we jarenlange ervaring in de schoonmaak van verschillende verpleeghuizen en woongroepen. Wij zorgen altijd voor vertrouwde gezichten. Alles om patiënten, cliënten en bewoners meteen op hun gemak stellen. Uiteraard worden medewerkers vooraf geselecteerd op basis van specifieke capaciteiten, zoals klantvriendelijkheid, discretie en oog voor detail. Onze medewerkers zijn altijd in het bezit van een VOG. Zo garanderen wij dat er altijd een gescreende medewerker voor jou aan de slag gaat!

Schoonmaken in een ziekenhuis

In een ziekenhuis is hygiëne cruciaal. Intensieve en specialistische schoonmaak is soms zelfs van levensbelang. Schoonmaak in de zorg vraagt om gerichte kennis en vaardigheden. Wij vinden schoonmaak dan ook geen bijbaan, maar een beroep dat wordt uitgevoerd door opgeleide professionals. Wij voorzien onze professionals niet alleen van adequate schoonmaakmiddelen- en materialen, we coachen en begeleiden hen ook. Zo zorgt Vlietstra ervoor dat er in het ziekenhuis gekwalificeerde schoonmaakmedewerkers aan de slag gaan die op de hoogte zijn van de juiste regelgeving en specifieke kennis beschikken voor de schoonmaak in een ziekenhuis.

Duurzaamheid

In veel van onze samenwerkingen met zorginstellingen zetten wij schoonmaak door middel van ozonwater in. Aan gestabiliseerd kraanwater wordt zuurstof en elektriciteit toegevoegd waardoor ozonwater ontstaat. Dit ozonwater is een krachtige reiniger met een ontsmettende werking van 24 uur. Het vervangt alle dagelijkse schoonmaak chemicaliën, die niet goed zijn voor de gezondheid van gebouwgebruikers, onze medewerkers en het milieu.

Cliëntparticipatie in zorginstellingen

Samen met zorginstellingen die op het grensvlak van gehandicaptenzorg, psychiatrie en justitie acteren, zijn we gestart met cliëntparticipatie. Dit houdt in dat cliënten als onderdeel van hun behandeling ons meehelpen bij het schoonmaken (naar vermogen) en spelenderwijs arbeidsritme opdoen. Hiermee wordt de stap om weer terug te stromen in het arbeidsproces aanzienlijk kleiner. Regelmatig volgt er na dit proces een arbeidsovereenkomst voor een betaalde baan. Deze aanpak is op kleine schaal al succesvol gebleken. In de toekomst willen we dit graag uitbreiden in samenwerking met andere opdrachtgevers in de zorg.

Veiligheid en hygiëne voorop

Onze medewerkers houden zich aan de strikte protocollen en richtlijnen die zijn opgesteld voor de zorg. Bij Vlietstra staan wij voor korte lijnen. Wij zijn voorstander van frequent contact en korte lijnen. Juist omdat wij in de regio aanwezig zijn, hebben wij altijd snelle en korte communicatielijnen naar onze opdrachtgevers en kunnen wij snel bijsturen en schakelen waar nodig. Gewoon even een praatje te maken onder het genot van een kopje koffie, daar houden wij van!

Wij passen onze kennis en ervaring op het gebied van schoonmaak graag toe in jouw zorginstelling. Wil je meer weten? Informeer gerust naar de mogelijkheden. Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Onze diensten

Of het nu gaat om glasbewassing, vloeronderhoud of kantoorschoonmaak, bij elk vraagstuk heb je te maken met wensen, eisen en budgetten. Het is de kunst om die elementen naar één oplossing te vertalen. Door deskundige mensen te combineren met het juiste materiaal, komen de specialisten van Vlietstra tot een concreet en effectief plan. Vlietstra schoonmaak, geen probleem!

Vloerreiniging en vloeronderhoud

Door een vloer goed te onderhouden en regelmatig te reinigen wordt de levensduur van een vloer verlengt. Vlietstra maakt altijd een onderhoudsplan op maat.

Sanitaire hygiëne

Een frisse, opgeruimde uitstraling van uw sanitaire ruimtes draagt bij aan tevreden gasten en medewerkers. Een schone omgeving, de juiste accessoires en voldoende voorraad spelen hier een belangrijke rol. Met hulp van Vlietstra komt je niets te kort.

Gevelreiniging

Groene aanslag, algen of graffiti maken je pand er niet mooier op. Zonde, bezoekers en gebouwgebruikers zien de buitenzijde van een locatie namelijk als eerst. Vlietstra verzorgt de gevelreiniging van je pand, bijvoorbeeld in combinatie met glasbewassing, voor je.

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?