Logo Novon

Team Novon/Vlietstra naar de top van de Mont Ventoux!

Op dinsdag 3 september is team Novon/Vlietstra met 22 collega’s vertrokken richting Frankrijk. Na ongeveer 1100 kilometer rijden kwam dan toch eindelijk de beruchte berg in zicht en werd het in menig auto even heel stil. Rond 20:00 uur was iedereen op plek van bestemming, een camping net buiten Sault. We hebben een heerlijke maaltijd genuttigd, mede mogelijk gemaakt door Slagerij van Guilik. Alle boodschappen, het eten van Van Guilik en de fietsen konden we meenemen door een busje, gesponsord door Easyrent en POUW.

Na een rustige nacht hebben we om 08:00 uur ontbeten, waarna een aantal wandelaars en fietsers richting Sault vertrokken voor een clinic, georganiseerd door de Stichting Groot verzet tegen kanker. Onze toppers Elbert Jan, Jacco en Jaap hadden andere plannen; zij gingen zich alvast opwarmen door de Mont Ventoux te beklimmen vanaf Bédoin. Na deze sportieve ochtend zijn we op het terras geploft voor een heerlijke lunch met uitzicht op de Mont Ventoux. Het was heerlijk weer, dus ’s middags is er lekker uitgerust op de camping. Deze avond stond er een stamppot menu op het programma; ondanks de hoge temperatuur smaakte het heerlijk! Na het eten hield Elbert Jan een praatje en hebben enkele collega’s hun verhaal verteld waarom zij meedoen aan het Groot verzet tegen kanker. Na deze indrukwekkende woorden kroop iedereen vroeg onder de wol want donderdag was het de dag voor de wandelaars en hardlopers.Donderdagochtend 06:00 uur; de eerste eieren belanden in de pan. Om half 7 hebben we gezamenlijk ontbeten en werd er een goede bodem gelegd om energie te verzamelen voor de beklimming. Om half 9 vertrokken de wandelaars en hardlopers, na een mooie toespraak en een minuut stilte, richting de top! Onderweg stonden de overige collega’s de wandelaars en hardlopers aan te moedigen. Tussen de aanmoedigers ontbraken Elbert Jan en Jacco; zij gingen voor de tweede keer naar de top, dit maal vanuit Malaucène. De hardlopers, Jonathan van Noorloos en Frank van West, gingen voorspoedig van start en kwamen al snel langs de collega’s die op 10 km stonden aan te moedigen met een up tempo muziekje vanuit de auto. Nadat de laatste wandelaars aangemoedigd waren reden we snel naar de top, want de hardlopers waren al in aantocht! Een harde wind maakte de laatste 6 kilometer nog zwaarder. Na de hardlopers kwamen de wandelaars één voor één over de streep; de eersten al na 4,5 uur en de laatsten na 7 uur wandelen. Jullie hebben allen een geweldige prestatie geleverd. Onze wandelaars waren; Ina Gerding, Yoselin Aquino, Glenn Timmer, Anne van Raalte, Manda Hoogkamer, Els Dikken, Margot Brockmann, Jovana Zarkovic, Danijela Vulic, Karin Lautenbach en Maja Borns. Na een maaltijd, geregeld door de stichting, hebben we nog zitten nagenieten van deze mooie prestatie op de camping met z’n allen. Het was een prachtige dag!

Op vrijdagochtend was het de beurt aan de fietsers. Gelukkig was de wind op de top wat gaan liggen en werd het er ook steeds warmer. Na een minuut stilte stapten de eerste fietsers om half 10 op de fiets. Onderweg werden ze weer enthousiast aangemoedigd door alle collega’s. De eerste 20 kilometer kwam iedereen goed door, maar dan begint het; de laatste 6. Na flink zwoegen en het nog maar net rond krijgen van de trappers druppelden de fietsers binnen. Onder luid gejuich van al het publiek werden de fietsers de laatste meters over getrokken, waarna een welverdiende medaille in ontvangst kon worden genomen. Onze fietsers waren: Jaap Meuleman, Karina Noordman, Ronald Fennema, Tanja Benus, Hanneke Walter, Jacco Vonhof, Elbert Jan Hesse, Martijn Veurtjes en Xandra Meijerink. Na de afdaling hebben we met z’n allen gegeten op het terras in Sault om te proosten op het behalen van de top.

Nadat we de buikjes weer gevuld hadden gingen we naar de camping om ons klaar te maken voor het eindfeest. In Montbrun-les-Bains had de stichting een mooie afsluiter georganiseerd en hebben we ons nogmaals in het zweet gewerkt; ditmaal door te dansen. Het waren prachtige dagen en een hele mooie ervaring die we samen hebben mogen meemaken. Namens alle deelnemers willen we ook de ‘thuisblijvers’ bedanken; niet alleen hebben zij dit avontuur mede mogelijk gemaakt, we zijn ook heel warm ontvangen afgelopen maandag met slingers, foto’s en een welkom-thuis-pakketje.

We willen ook alle sponsoren bedanken. Onze gevel hangt vol met allerlei logo’s van bedrijven die ons gesponsord hebben. Hier zullen we deze week nog een foto van plaatsen. We hebben tot nu toe ongeveer €25.000 opgehaald. 40% hiervan gaat naar Villa Joep en de overige 60% gaat naar het KWF. Bedankt!

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?